RENSON_COM_NEG_PANT.gifRENSON® HEADQUARTERS
Industriezone 2 Vijverdam • Maalbeekstraat 10 • B-8790 WAREGEM
Tel +32 56 62 71 11 • Fax +32 56 60 28 51

Oplossingen voor ventilatie en zonwering

RENSON® creëert innovatieve concepten en producten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat van woningen en gebouwen met een minimaal energieverbruik en oog voor design.

Wij zijn reeds meer dan 100 jaar synoniem voor persoonlijk contact, oplossingen-op-maat, een uitmuntende en doorgedreven service in combinatie met betrouwbare, hoogperformante producten met oog voor design.

Nieuws & Info

Bezoek Renson op Bouwbeurs Utrecht, Hal 9 stand A050

Op zoek naar een betrouwbare partner in ventilatie, zonwering en outdoor? Bezoek dan zeker de Renson-stand op Bouwbeurs Utrecht. Als trendsetter in elk van deze vakgebieden stelt Renson alles in het teken van een gezond en comfortabel binnen- en buitenklimaat, zowel in woningen als kantoren, zorginstellingen en scholen. De nadruk ligt op duurzame totaalconcepten, die tegemoet komen aan de behoeften op het vlak van energiezuinigheid, akoestiek en design.

Blader hier door het beurskrantje met alle Renson-nieuwigheden op Bouwbeurs Utrecht


team-sunweb-2017

Renson en Team Sunweb zien het nieuwe wielerseizoen ambitieus tegemoet

Ook komend wielerseizoen prijkt Renson als wielersponsor op de broek en shirt van een WorldTour ploeg. Dezelfde ploeg als vorig jaar trouwens, alleen luistert die nu naar de naam ‘Team Sunweb’. Begin januari werd het team voorgesteld op de luchthaven van het Duitse Münster, één van de uitvalsbases van nieuwbakken hoofdsponsor Sunweb. Renson blijft nog zeker tot eind 2017 en wellicht ook daarna aan boord als partner van de ambitieuze, internationale ploeg rond Tom Dumoulin (NL), Warren Barguil (FR) en nieuwe kopmannen Michael Matthews (AUS) en Wilco Kelderman (NL).

Lees het volledige artikel


Panovista Max wint de ‘Trophée de l’innovation d’Equip’Baie (Parijs) en de ‘Coup de Cœur de la presse pro’

Acht producten hebben een prijs gewonnen in het kader van de ‘Trophées Equipbaie – Metalexpo 2016’.  Daarnaast werden op de beurs in Parijs ook 3 ‘Coup de Coeur de la presse pro ‘ en een speciale vermelding uitgereikt.  De Panovista Max van Renson sleepte daarbij zowel de ‘Trophées’ alsook de ‘Coup de Coeur de la Presse’ in de wacht, die laatste in de categorie ‘Design’.

 

Lees het volledige artikel


header-inbraakwerende-roosters

Geef inbrekers geen kans

Renson breidt assortiment inbraakvertragende roosters uit met nieuw raamrooster

Een gebouw mag nog zo goed afgesloten zijn, een kipraam laten openstaan kan al voldoende zijn om ongewenst bezoek over de vloer te krijgen. Met een inbraakvertragend rooster van Renson hoeft daar nochtans niemand meer van wakker te liggen. Maar ook bij andere toepassingen bewijzen de inbraakvertragende eigenschappen van de Renson roosters hun nut.

 

Lees het volledige artikel


Nieuwe windmolens op dak van Renson hoofdkantoor in Waregem

De drie windmolens op het dak van de Renson hoofdzetel in Waregem zijn na 12 jaren dienst vervangen. De windmolens zijn intussen onlosmakelijk verbonden met het ‘straatbeeld’ voor wie geregeld de E17 tussen Gent en Kortrijk neemt. In 2004 kwamen die als extra eyecatcher bovenop het dak van dit vooruitstrevende kantoorgebouw ontworpen door Crepain Binst Architecture. 

Lees het volledige artikel


panovista_max_2016_01

Wijds panorama mét doekzonwering, zonder storende kabels of geleiders (videotestimonial)

Het prachtige uitzicht vanuit de woonkamer was voor de architect van deze moderne woning dé uitdaging om zijn ontwerp rond uit te werken. Het resultaat: een groot glas op glas hoekraam waarmee de bewoners aan uitzicht naar buiten niks hoeven in te boeten. Noodzakelijk gevolg: de zonwering moest zich dan maar aan het architecturale ontwerp aanpassen.

Lees het volledige artikel


icon_award_2016

Renson ontvangt de Iconic Award voor de Panovista Max doekzonwering voor hoekramen

Een icoon onder de zonwering / Buitengewone zonwering

Panovista Max, de doekzonwering voor hoekramen van Renson, heeft de Iconic Award 2016 in de wacht gesleept in de categorie ‘product best of best’. De zonwering is geschikt voor grote glas-op-glashoekramen tot 30 m² waarbij geen hinderlijke profielen of kabels zichtbaar zijn.

Lees het volledige artikel


lot-renson-booth

Unieke Renson / argenta stand ontworpen door Lot architecture

New Yorks-Grieks architectenbureau tekent voor gezamenlijke stand op Interieur 2016

Bij de opening van de ‘Ernest’ showroom in New York - een Belgisch-Europees designcollectief waar ook Renson deel van uit maakt om z’n topproducten op het vlak van architectuur en design ook over de plas te introduceren - besloten LOT en Renson de handen in mekaar te slaan om zich tijdens Interieur 2016 op een unieke manier te profileren. De nadruk ligt daarbij op de architecturale kwaliteit en de innovatieve perfectionering van de productdetails, waarden die beide partijen gemeen hebben in hun respectievelijke werk.

Lees het volledige artikel


Renson richt de blik op de wereld: focus op internationale najaarsbeurzen

Hoewel sterk lokaal verankerd, richt Renson de blik steeds internationaler. Getuige daarvan is het sterk groeiende distributienetwerk dat intussen tot de USA, Rusland, het Midden-Oosten, Azië en zelfs Australië reikt. De ambitie om van Belgisch bedrijf verder uit te groeien tot wereldspeler in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, zet Renson dan ook kracht bij met een steeds nadrukkelijkere aanwezigheid op tal van internationale beurzen

Lees het volledige artikel


Hypermodern wonen met knipoog naar de middeleeuwen

Eerste residentiële toepassing met Renson Cilium klapluiken in Nederland

Eerste residentiële toepassing met Renson Cilium klapluiken in Nederland
Nieuwbouwwijk Hoogdalem in het Nederlandse Gorinchem ademt respect voor het verleden. De strenge stedenbouwkundige voorschriften zijn daar niet vreemd aan. Des te opvallender zijn de drie hypermoderne woningen die er de dans ontspringen. Hoewel architect Dick Van den Dool hiermee allerminst de geschiedenis schoffeert. 

Lees het volledige artikel


‘Ernest’ showroom pakt in NY uit met Belgische topmerken

Ontdek Belgisch design en architectuur in hartje New York

Een nieuw design-collectief rond de laatste Belgische architecturale en design producten van d’Apostrophe, Royal Botania, Renson en Delta Light opende op 11 mei in 5th Avenue in New York een exclusieve showroom die luistert naar de naam ‘Ernest’. Daar zullen naast binnen- en buitenmeubelen ook de laatste nieuwe trends in verlichting, oplossingen voor gezond wonen, vloerbekleding en meer te vinden zijn. Uitgerust met ‘state of the art’ technologie is de showroom tegelijk ook inzetbaar als unieke evenementenlocatie.

Meer over de showroom


overhandiging certificaat Renson VMRG

RENSON erkend als VMRG bedrijf

Renson mag zich sinds kort een VMRG Zonwering bedrijf noemen en biedt hiermee gegarandeerd hoogwaardige  kwaliteit op het gebied van zonwering. Als opdrachtgever is dit te herkennen aan het logo VMRG Zonwering. Renson  is goedgekeurd en voldoet daarmee aan de VMRG Kwaliteitseisen voor zonwering (www.vmrgkwaliteitseisen.nl). Deze keuring vindt jaarlijks plaats.

Meer lezen


Polyclose 2016 beurskrant


Teamgiantalpecin

RENSON wordt partner van Team Giant-Alpecin en versterkt plannen voor internationale groei

In het Amerikaanse Richmond, waar dit jaar de Wereldkampioenschappen wielrennen plaats vinden, kondigde het Duitse Team Giant-Alpecin met trots een langdurig partnership met het Belgische familiebedrijf Renson, trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, aan.

Meer lezenRenson® neemt Corradi over

Renson®, trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, neemt Corradi over, met vestigingen in Italië , Frankrijk en U.S. . Deze firma is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verdeling van Pergotenda® terrasoverkappingen. Met deze overname breidt Renson® zijn kennis en expertise in outdoor producten verder uit en verstevigt het zo ook de positie van beide merken op de markt van de terrasoverkappingen. ...

Meer lezen


Het geheim van gezond wonen

Bekijk deze leuk geanimeerde filmpjes en ontdek waarom ventilatie en zonwering essentieel is voor jouw woning en jouw gezondheid. Kom ook te weten op welke manier je kan zorgen voor een goede binnenluchtkwaliteit!


Nieuw: Terrasoverkapping Skye, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart


vla.jpgGecontroleerde kwaliteit- en gelijkwaardigheidsverklaringen ventilatiesystemen volgens de VLA-methodiek
De ontwikkelingen in de ventilatiewereld staan niet stil. Geregeld komen innovatieve technieken en methoden op de markt. Om nieuwe ontwikkelingen in de energieprestatieberekeningen te kunnen waarderen, worden gelijkwaardigheidsverklaringen en kwaliteitsverklaringen gebruikt. Opdrachtgevers willen de zekerheid dat deze verklaringen eenduidig en betrouwbaar zijn ...

Lees meer


Ontdek onze ‘Next Generation Fixscreen’
Door doorgedreven testen hebben we onze Fixscreen-technologie opnieuw kunnen optimaliseren en patenteren. 


Fixscreen Evo windtunneltest, bestand tot 130 km/hEXIT 5, EXperience, Innovation & Technology
EXIT 5 is het moderne en polyvalente meeting center van RENSON® gelegen aan de hoofdzetel in Waregem. De naam EXIT 5 staat voor ‘EXperience, Innovation & Technology’, de pijlers van RENSON®, trendsetter in ventilatie en zonwering.


Nieuwe windtunneltestresultaten
Nieuwe positieve windtunneltesten op de Topfix® Max (F) en Lagune® Rooffix

horizontale-lijn-430x1px.jpg

Beurzen

Building Holland

11/04 - 13/04

buttons-renson-customers-ja.jpg

Mobile apps

Stel zelf je terrasoverkapping samen

get-it-on-google-play.jpg

horizontale-lijn-250x1px.jpg

Referentieboek 2012

RENSON sponsort

Giant_Alpecin.jpg

RENSON is lid van

horizontale-lijn-250x1px.jpg

vlo-ventilatieforum.jpg

horizontale-lijn-250x1px.jpg